Background
Pijler 3 - Maatschappelijke Betrokkenheid

Support
Goede Doelen

Goede Doelen 2014/2015

Elk jaar wordt een aantal goede doelen gesteund door HZPC Holland. Er wordt gekozen voor kleinschalige projecten, zowel in Nederland als in het buitenland. De goede doelencommissie beoordeelt de door de diverse collega’s aangedragen goede doelen. In 2014/2015 werd het bedrag van € 10.000,- over de volgende projecten verdeeld:

Educatieondersteuning internationaal
Met de hulp aan dit project willen we ‘bachelor’ en ‘pre-university’ studenten een kans geven om te studeren aan het National College Bagepalli India. Bagepalli is met name een agrarisch gebied met een zeer droog klimaat. Ongeveer elke vijf jaar is er watersnood in dit gebied, vaak gevolgd door voedselschaarste.

Dankzij dit project kunnen kinderen van de boerenfamilies in deze streek een financiële bijdrage krijgen om te studeren. HZPC ondersteunt dit project gedurende drie jaar tot 2016. Op deze manier kan het collegegeld voor twaalf studenten (zes bachelor en zes pre-university) worden betaald.

Global Míssion Possible
Door Annagreet Tilma is een project van de organisatie ‘Global Míssion Possible’ aangedragen. Global Mission Possible laat mensen uit westerse landen in met name Afrika, ter plaatse kennismaken met projecten waar aan kan worden bijgedragen. Door HZPC is geld geschonken om bij te dragen aan de bouw van een Agrarische school in Kenia.

Energy4kids
De stichting Energy4kids financiert wetenschappelijk onderzoek naar het ontstaan en de behandeling van energiestofwikkelingsziekten. Op verzoek van een teler van HZPC werd aan dit doel gedoneerd.

Fietstocht voor het goede doel
Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van HZPC UK, hebben enkele medewerkers het idee opgevat om vanuit het kantoor in Crowle, North Lincolnshire, UK via een oversteek van Hull naar Rotterdam Europoort, naar het hoofdkantoor van HZPC in Nederland te fietsen. De tocht van ruim 450 kilometer voerde onder meer langs Alkmaar via Metslawier naar Joure. De Britse collega’s haalden daarmee een flink geldbedrag binnen voor het goede doel. Ook HZPC Holland droeg hier aan bij. Het opgehaalde bedrag van €7.000 werd gedoneerd aan het Britse Alzheimerfonds en aan een hospice in de lokale gemeenschap.

Richard Baker, Director HZPC UK
“Het jubileum was een goede aanleiding om onszelf als team uit te dagen en iets terug te geven aan de gemeenschap. De fietstocht stond in het teken van team building, sportiviteit en vitaliteit én leverde geld op voor doelen die ons na aan het hart liggen”.

Duurzame relatie met de Voedselbank Noordoost-Nederland

Met aardappelen kunnen we gezinnen helpen die financiële problemen hebben. We zijn een langlopende relatie aangegaan met de voedselbank. Vanuit ons distributiecentrum in Emmeloord worden aardappels geleverd aan het distributiecentrum van de Voedselbank voor Noordoost-Nederland. Van daaruit wordt een 40-tal voedselbanken voorzien. Eens per 14 dagen kunnen 6.300 cliënten middels voedselpakketten van aardappelen worden voorzien. In 2014 leverden we ruim 35.000 kg aardappelen.

Home