Background
Pijler 2 - Werken aan voedselzekerheid

Bijdragen aan een
gezonde voeding

Het is ons doel om de teelt van aardappelen over de gehele wereld te verbeteren. Met het gewas aardappel kunnen telers over de gehele wereld in een korte periode, met relatief weinig water goede voeding produceren die rijk is aan vitamines en koolhydraten. Wij willen de voedingswaarde per m2 teelt verhogen en zo een bijdrage leveren aan de verbetering van de wereldwijde voedselvoorziening.

Hoe gezond is de aardappel?

Ontwikkeling specialty rassen

Superfood: Perupa’s

In 2014 hebben wij passend binnen de superfoods trend van nu, ons concept WOW! Colourful Perupas gelanceerd. De rassen Blue Star, Double Fun en Violet Queen zijn specialty rassen. Zij worden onder de merknaam Perupa’s op de markt gebracht. Kenmerkend voor deze rassen is de veelkleurigheid en vorm. Een aantal Perupa-rassen hebben een hoger aandeel anthocyanen, de kleurstof die bijvoorbeeld ook in rode bieten zit. Dit is een antioxidant, die in wetenschappelijke publicaties naar voren komt als een stof met gezondheidsbevorderende eigenschappen. Dit past heel goed in de trend van het eten van extra gezond voedsel, ook wel superfoods genoemd. Perupa’s zijn in december 2015 genomineerd voor de internationale Fruit Logistica Innovation Award.

Lees het verhaal achter Perupa

Minder calorieën: Sunlite

Naast ondervoeding is ook overvoeding een groeiend wereldwijd probleem. Hoewel een aardappel een lage calorische waarde * heeft is er een speciale light-aardappel ontwikkeld. Sunlite is een smaakvolle aardappel met minder calorieën dan de gemiddelde aardappel. Deze Sunlite aardappelen bevatten slechts 58 kcal per 100 gram, tegen gemiddeld 83 kcal bij de gemiddelde aardappel.

Home